Wij praten niet alleen over duurzaamheid, wij brengen duurzaamheid in de praktijk. Steeds meer opdrachtgevers zien de voordelen van prefab bouwen, in een productie-omgeving waarbij de omstandigheden ideaal zijn.

In onze geacclimatiseerde productiehallen produceren wij met behulp van geavanceerde machines en robots kozijnen en prefab wanden, al dan niet voorzien van steenstrips. Op die manier biedt ons familiebedrijf, dat al bijna 80 jaar bestaat, een constante kwaliteit.
Prefab vermindert verspilling op de bouwplaats, verkort de bouwtijd aanzienlijk en beperkt de milieubelasting, zoals bijvoorbeeld het aantal transportbewegingen of het afval op de bouwplaats.

Uiteraard verwerken wij alleen 100% duurzaam geproduceerd hout. Hiermee dragen we er mede aan bij dat (tropische) bossen behouden blijven voor ons en ons nageslacht.

 

Onderscheidend in veelzijdigheid

Uitgelicht

WN Kozijnen & Prefab Wanden nieuwe naam voor Achterhoeks familiebedrijf

Transformatie Loevestein, Ede

MIJN Magazine

vacatures

Nieuwe machine voor prefab elementen

Bouw nieuwe expeditiehal

Blokje Om

In samenwerking met Dura ontwikkelen we samen het concept "Blokje Om" biedt corporaties  een nieuw instrument voor renovatie en vernieuwing van buurten: een gefaseerde precisie-aanpak, waarbij de goede stukken van een buurt gespaard blijven en de slechte delen gefaseerd worden vernieuwd. Bewoners krijgen een compleet nieuw huis, op de bestaande plek, in hun oude vertrouwde buurt.Vorig jaar zijn de eerste pilots opgeleverd en in 2019 starten we vollop met de levering van de  buitenschil voor diverse "Blokje Om" projecten. De eerste die uitgeleverd zal worden zijn 21 woningen Asterstraat in Oldenzaal voor Woningbouwvereniging Oldenzaal.

Meer lezen
Nieuwbouw Renovatie Kunststof kozijnen HSB-Wanden Steenstrips
Bekijk project Contact ons

230 appartementen Energiekwartier Den Haag

Op het energiekwartier worden ca. 450 nieuwe woningen door Heijmans West gerealiseerd. In 2017-2018 hebben we hier de 10.000 m2 HSB wanden en houten kozijnen geleverd voor 230 appartementen in blok C en D.

Momenteel zijn we in voorbereiding met  het vervolg blok B, 28 appartementen en 10 woningen.

Meer lezen
Nieuwbouw Kunststof kozijnen Houten kozijnen HSB-Wanden
Bekijk project Contact ons

39 appartementen Rokade Apeldoorn

In 2017 hebben we in opdracht van Ter Steege Vastgoed Apeldoorn de kozijnen geleverd voor de 39 huurappartmenten Rokade aan de Loolaan te Apeldoorn. Het ontwerp is de bekende architectuur van Friso Woudstra architectuur. Toepassing van zwaar hout, afgeschuinde glaslatten en roeden. weldorpels op de ramen Geheel is afgelakt en beglaasd en ingepakt geleverd.

Het vervolg op dit project, 13 villa appartementen Signatuur De Kroon, is momenteel in voorbereiding en de eerste leveringen staan gepland voor de bouwvak 2019. De gebouw is ook een ontwerp van  Friso Woudstra architecten.

 

Meer lezen
Nieuwbouw Houten kozijnen
Bekijk project Contact ons

243 appartementen "Tuinen van Morgenstond"

243 huurappartementen in 5 blokken van 4 etages in de Haagse wijk Morgenstond. Op 28 januari 2019 is het laatste blok opgeleverd. Een project van de Volker Wessels groep: IBB Konder i.s.m. Ufkes Apeldoorn.  Meer dan 8.000 m2 HSB wanden voorzien van 1.200 kunststof kozijnen. 243 houten entreedeuren inclusief wisseldeursysteem.

Uitvoering 2017-2019

Meer lezen
Nieuwbouw Kunststof kozijnen Houten kozijnen HSB-Wanden
Bekijk project Contact ons

21 appartementen Het Pakhuis Doetinchem

Midden in het Havenkwartier van Doetichem hebben we voor Plegt Bouw de kozijnen geleverd voor de  21 appartementen Het Pakhuis. De kozijnen zijn beglaasd en afgelakt geleverd.  

 

Meer lezen
Nieuwbouw Houten kozijnen
Bekijk project Contact ons

474 appartementen Calandkade Den Haag

In Laakhaven-West in Den Haag produceren we momenteel voor de Stebru de HSB elementen voor 474 appartementen Calandkade (Waldo Mountains).  In de ca.1.000 HSB wanden worden af fabriek meer dan 1.650 stuks kunststof kozijnen van Weneko gemonteerd.

 

Meer lezen
Nieuwbouw Kunststof kozijnen HSB-Wanden Houten kozijnen
Bekijk project Contact ons

70 appartementen Oudenoord Utrecht

Samen met Koopmans hebben we een complete schil in prefab uitgevoerd. Voorzijde van de appartementen voorzien van wanden met steenstrippen op een Fermacell H2O plaat met hierboven een polyester doorlopende gevelband tevens steenstrippen. De uitdaging zit in de tolerantie en de waterdichting.

De achtergevel is een traditionele HSB wand af fabriek voorzien van beglaasde aluminium kozijnen.

Meer lezen
Nieuwbouw HSB-Wanden Steenstrips
Bekijk project Contact ons

Nieuwbouw Basiswoningen Trebbe

Meerdere steden

Opdrachtgever : Trebbe Bouw BV

Samen met onze co-maker Trebbe Wonen BV hebben we de laatste jaren zo’n 1500 woningen gebouwd conform het woonconcept “Basiswoning”. Met een vast team van onderaannemers en leveranciers snel een goede en betaalbare woning bouwen. Leveren van afgelakte en beglaasde kozijnen t.b.v. montage op het betoncasco. Een goede en intensieve samenwerking met o.a. Spaansen is hierbij essentieel.

Meer lezen
Nieuwbouw Houten kozijnen
Bekijk project Contact ons

Renovatie 23 woningen Vogelbuurt

Ulft

Opdrachtgever : Welling Bouw & Onderhoud

In een korte periode van opdracht tot realisatie waarbij de gehele buitenschil vervangen is. Prefab elementen af fabriek voorzien van de kunststof kozijnen en beglazing. Daarnaast hebben wij de wanden reeds in de fabriek voorzien van steenstrips en gevelstuc op een geventileerde constructie. Uiteraard keurig afgetimmerd en compleet behangklaar opleveren.

Meer lezen
HSB-Wanden Renovatie Kunststof kozijnen Montage Steenstrips
Bekijk project Contact ons

32 woningen Paul gaugainhof

Utrecht

Opdrachtgever : Reinbouw

Project van Bouwfonds welke op basis van co-makership is binnengehaald. In 5 werkdagen van aanvraag tot opdracht. Een heel karwei voor alle co-makers, maar met een topresultaat. Hsb-voorzetwanden inclusief eternite gevelbekleding af fabriek voorzien van afgelakte en beglaasde kozijnen

Meer lezen
Nieuwbouw Houten kozijnen HSB-Wanden
Bekijk project Contact ons

Nieuwbouw project Duin

Almere

Opdrachtgever : Reinbouw BV

Een bijzonder en omvangrijk project van 220 woningen in veel verschillende variëteiten. Wonen midden op het strand, tussen de duinen. De compleet in 3D uitgewerkte kozijnen worden af fabriek afgelakt en voorzien van beglazing en worden gemonteerd op een betoncasco van Heembeton. De raampartijen zijn voorzien van Eternite bekleding en veel kozijnen van shadowboxpanelen. Voor meer informatie over dit project kijk op de site www.duin.nl

Meer lezen
Nieuwbouw Houten kozijnen
Bekijk project Contact ons

Renovatie Project Spijk

Groningen

Opdrachtgever : Geveke Bouw&Ontwikkeling BV

Door het Centrum Veilig Wonen zijn er zeven aannemers geselecteerd om de renovatie te verzorgen voor huurwoningen in het aardbevingsgebied. Niet alleen aardbevingsbestendig versterken, maar ook verbeteren en verduurzamen. Samen met Geveke hebben wij de woningen voorzien van een compleet nieuwe buitenschil, waarbij de benedenverdieping uitgevoerd is met steenstrips en de bovenverdieping met gevelbekleding. Een uitdagend project in een bewoonde situatie!

Meer lezen
Renovatie HSB-Wanden Kunststof kozijnen Steenstrips
Bekijk project Contact ons

Nieuwbouw SSHN

Nijmegen

Opdrachtgever : BAM Woningbouw

Een omvangrijk project van Studentenhuisvesting Nijmegen. 408 appartementen voorzien van kunststof kozijnen waarbij de architect gekozen heeft voor een vrolijke, kleurrijke gevel welke middels trespa en colorbelpanelen is uitgevoerd.

Meer lezen
Nieuwbouw Kunststof kozijnen Montage
Bekijk project Contact ons

Renovatie

Borne

Opdrachtgever : Welbions

Voor het toenmalige Woonbeheer Borne hebben we de afgelopen jaren circa 1000 woningen en appartementen voorzien van nieuwe kunststof kozijnen. Dit betrof zowel renovatie als nieuwbouw, waarbij we uiteraard ook de montage voor onze rekening hebben genomen. Goede contacten en correcte communicatie met de bewoners, doen wat je beloofd en een kundig uitvoeringsteam op locatie is essentieel.

Meer lezen
Renovatie Kunststof kozijnen Montage
Bekijk project Contact ons

51 woningen Vathorst

Amersfoort

Opdrachtgever : Heijmans Amersfoort

Een redelijk standaard woningbouwproject waarbij de mooie antraciet kozijnen in het verdiepte profiel zorgen voor een prachtige uitstraling van de woningen. Om de “houtlook” door te zetten zijn de voordeuren uitgevoerd in hout.

Meer lezen
Nieuwbouw Kunststof kozijnen
Bekijk project Contact ons

150 woningen WSB

Barneveld

Opdrachtgever : Woningstichting Barneveld

Een omvangrijke renovatie in de Molukse wijk in Barneveld. Op de benedenverdieping zijn alle kozijnen vervangen voor nieuwe kunststof kozijnen, de bovenverdieping is voorzien van compleet nieuwe spouwbladen met gevelbekleding en nieuwe kunststof kozijnen. Communicatie en het nakomen van afspraken zijn zeer belangrijk. Dat ons montageteam dagelijks kon aanschuiven voor een rijsttafel zegt genoeg!

Meer lezen
Renovatie Kunststof kozijnen HSB-Wanden Montage
Bekijk project Contact ons

Nieuwbouw Scholengemeenschap Gerrit Komrij College

Winterswijk

Opdrachtgever : BC WAM&VanDuren-WBC

Een uitdagend project in onze eigen omgeving. Uiteraard werken we daar graag aan mee. Ons allereerste 3D project (2011) waarbij midden in de school een ovalen “basket” gesitueerd werd, compleet opgetrokken uit staal met hsb-wanden. Geen enkele wand was hetzelfde.

Meer lezen
Nieuwbouw HSB-Wanden
Bekijk project Contact ons

54 appartementen Kotmanpark

Enschede

De ontwikkeling en realisatie van 54 appartementen op basis van passiefhuis voor De Woonplaats te Enschede. Uitgangspunt bij het ontwerp van het gebouw is toepassing van het passiefhuis-principe van “Vraagbeperking”. Het is een compact gebouw met een gunstige verhouding tussen gebruiksoppervlak/verliesoppervlak, een optimale oriëntatie (ramen op het zuiden) en minimale warmteverliezen door verhoging van de Rc-waarden.

De HSB wanden hebben een Rc van 10 m2.K/W en kozijnen van geïsoleerd Lariks Uw<0,8 W/m2K voorzien van triple beglazing.

Meer lezen
Nieuwbouw Houten kozijnen HSB-Wanden
Bekijk project Contact ons

177 woningen indische Buurt

Doetinchem

In opdracht van Van Wijnen Eibergen namens woningbouwvereniging Sité Woondiensten hebben we voor 177 woningen in de West-Indische buurt de kozijnen vervangen. Het project is een combinatie van groot onderhoud en renovatie. De woningen zijn midden jaren zestig gebouwd, doel van deze renovatie is om de woningen energetisch te verbeteren zodat ze van energielabel D naar B gaan. De bestaande kunststof kozijnen worden door ons vervangen en afgevoerd naar VEKA recycling. Dit is een gesloten kringloop waarin de zuivere kunststof uit de oude kozijnen wordt verwerkt tot grondstof voor nieuwe kozijnen. Voor dit project hebben we de kunststof kozijnen opgebouwd uit ons nieuwe VEKA profiel, SOFTLINE 82 NL Retro om de klassieke look van houten kozijnen te behouden. Daarnaast wordt er voor een deel van de woningen voorzien van houten kozijnen.

Meer lezen
Renovatie Kunststof kozijnen Houten kozijnen Montage
Bekijk project Contact ons
  • Betrouwbaar Ruim 80.000 woningen voorzien van kozijnen
  • Ervaren Al meer dan 75 jaar actief
  • Deskundig Alle kennis in huis, van ontwerp tot nazorg
  • Flexibel Maatwerk, inspelend op marktontwikkelingen
  • Toegankelijk Benaderbaar en korte lijnen, meer dan 350m2 showroom
  • Maatschappelijk verantwoord Betrokken bij Mens, Maatschappij en Milieu

Certificeringen

  • De PEFC en FSC ® certificering geldt uitsluitend voor producten van Westerveld & Nederlof. Alleen producten als zodanig aangemerkt zijn PEFC en FSC ® gecertificeerd.

Een greep uit onze partners

Klanten
Klanten
Klanten

Westerveld & Nederlof maakt gebruik van Cookies

Geef per categorie de keuze voor het gebruik van cookies aan. Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacy- en cookieverklaring is hier meer over te lezen.

OK